“Het is zo koud buiten!” of “De bus zit boordevol stinkende mensen”, je hoort het je puber vast wel eens zeggen na een lange dag op school. Je voelt de bui al hangen. De vraag naar een bromfiets zal niet lang achterwege blijven. Zit je dus te broeden op het idee om voor je zoon of dochter een bromfiets te kopen voor hun 16e verjaardag? Laat dan zeker geen BA Motorrijtuig-verzekering aan je voorbijgaan! Deze is namelijk verplicht van zodra de baan de natuurlijke habitat wordt van de bromfiets.

BA Motorrijtuig of motorverzekering

Net zoals je voor een auto een verplichte autoverzekering aangaat, dien je dat ook te doen voor ieder gemotoriseerd voertuig dat zich op de openbare weg begeeft. Specifiek houdt dit het volgende in: een bromfiets, een motorfiets, een elektrische fiets, een speed pedelec, een golfkarretje en een segway. Deze verzekering garandeert je zoon of dochter op een veilige verplaatsing én springt tussen wanneer er sprake is van een ongeval dat veroorzaakt werd door derden. Stel dat de bestuurder (jouw puber) slachtoffer wordt van een ongeluk, dan heb je dankzij de BA Motorrijtuig-verzekering recht op een vergoeding voor zowel de lichamelijke als materiële schade. Daarnaast krijg je ook gratis bijstand bij een ongeval in binnen- en buitenland.

Maar… wat met een BA motorverzekering als jouw kind in de fout is?

Daar springt de BA Motorrijtuig-verzekering niet voor in de bres. Hiervoor is het aangeraden om een persoonlijke ongevallenverzekering aan te gaan. Hier kan je namelijk beroep op doen als er sprake is van een ongeval (wereldwijd) waarbij je één of meerdere letsels hebt opgelopen. Let op, er zijn uitzonderingen zoals dronkenschap of gevaarlijke sporten die niet binnen dit aanbod gelden. Daarnaast kan je ook opteren voor een rechtsbijstandsverzekering. Deze behartigt jouw belangen van zodra je in een ongeval schade hebt opgelopen en dit tot een geschil escaleert. Je verzekeraar staat je op dat moment juridisch bij, waarbij de meeste juridische kosten ook gedekt zijn met deze verzekering.

Ziezo, nu dit in orde is, ben je volledig klaar om je kind te verrassen met dit luxecadeau op wielen!

Terug naar overzicht