Bescherm uw gezin met Olivier & partners.
Sluit de gezinsverzekering af die bij u past.

Vind de verzekering die bij u past!

Ontvang uw verzekering op maat bij Olivier & partners

Een ongelukje is snel gebeurd. De gevolgen kunnen echter een grote financiële en emotionele impact hebben.

Bescherm uw gezin en uzelf dan ook zo goed mogelijk tegen de mogelijke risico’s van elke dag. 

Een ongeval is snel gebeurd. Stelt u zich voor dat uw zoon de ruit van uw buur intrapt met zijn bal. Een rustige zondagnamiddag aan zee verandert in een nachtmerrie nadat u met de fiets een vrouw heeft omvergereden, of dat uw hond plots verandert in een wild beest en uw bezoeker bijt … .

Een fractie van een seconde volstaat om per ongeluk schade te veroorzaken aan derden. Dat zou u wel eens heel duur kunnen komen te staan. Om niet uw hele leven te moeten opdraaien voor een moment van onhandigheid, bestaat er gelukkig de verzekering BA Familiale of gezinsverzekering.

Ze beschermt niet enkel de aansprakelijkheid van u en uw gezin, maar ook die van uw bezoekers, de babysitter, uw poetsvrouw of uw tuinman … .

Uw verzekering volgt de evolutie van uw gezin. Ze dekt bijvoorbeeld ook uw dochter die naar Spanje vertrekt in het kader van een studie-uitwisselingsprogramma, of uw zoon die voor een half jaar op wereldreis vertrekt voor hij zich op de arbeidsmarkt begeeft.

Dankzij de verzekering BA Familiale kunt u op uw twee oren slapen. Ze volgt u overal ter wereld. U bent dus overal gedekt. Zo simpel is dat.

Even onmisbaar is de dekking Rechtsbijstand. Hiermee worden uw juridische belangen behartigd, ook als de zaak voor de rechter komt. Met name als u de zaak verliest, krijgt u de advocaatkosten en zelfs de kosten van de tegenpartij terugbetaald.
De dekking geldt overigens over de ganse wereld.

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken eveneens schade de aansprakelijkheid van personen die geen 16 jaar geworden zijn en die een schadegeval opzettelijk of door grove schuld veroorzaakt hebben.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie heeft u de keuze uit verschillende formules:

 • Gezinsformule: voor koppels met of zonder kinderen
 • Formule alleenstaande: enkel verzekeringsnemer zonder inwonende personen
 • Formule senioren

Iedereen weet dat een ziekenhuisopname ingevolge een ziekte, ongeval of bevalling een flinke hap kan nemen uit het gezinsbudget … En het ziekenfonds komt soms maar in beperkte mate, of helemaal niet tegemoet in de kosten. We weten ook niet wat de toekomst voor ons in petto houdt, en sommige ziekten kunnen – vaak voor onbepaalde tijd – aanzienlijke kosten teweegbrengen.

Een medische behandeling beperkt zich overigens meestal niet tot het verblijf in het ziekenhuis : er blijken meer en meer behandelingen vóór en na de hospitalisatie nodig te zijn.

Welke waarborgen zijn verzekerd?

De waarborg Hospitalisatie (inclusief one-day clinic) :

 • Alle medische kosten tijdens de opname die overblijven na tussenkomst van de mutualiteit worden terugbetaald, en in sommige formules zelfs zonder beperking van bedrag of duur;
 • Terugbetaling van de meeste medische prestaties waarin de mutualiteit niet tussenkomt;
 • U kiest vrij uw arts en ziekenhuis;
 • De waarborg omvat eveneens de terugbetaling van de kosten voor het vervoer per ziekenwagen en de transfers tussen ziekenhuizen;
 • Per helikopter: transport van de plaats van het ongeval naar het ziekenhuis;
 • Het verblijf van één van de ouders van een gehospitaliseerd kind, voor zover dit medisch noodzakelijk is;
 • De kosten van het verblijf van een orgaandonor;
 • De palliatieve verzorging in het ziekenhuis.

De polis Persoonlijke Ongevallen is een heel soepele polis: u kiest zelf uw waarborgen. Hebt u al een hospitalisatieverzekering? Geen probleem: de ongevallenverzekering en hospitalisatieverzekering vullen elkaar perfect aan. De ongevallenverzekering voorziet bijv. ook een vergoeding bij blijvende letsels.

Ongevallenverzekering aangepast aan uw noden

 • Deze polis biedt een antwoord op de financiële gevolgen van een ongeval.
 • Voor zelfstandigen dekt deze verzekering zowel ongevallen tijdens het privéleven als tijdens de uitoefening van hun beroepsactiviteit.
 • Bij loontrekkenden zijn enkel ongevallen uit het privéleven verzekerd. De arbeidsongevallen zijn gedekt via uw werkgever.

Dekking

U kiest zelf welke waarborgen u wenst:

 • Kapitaal bij overlijden
 • En/of kapitaal bij blijvende invaliditeit
 • Dagvergoeding bij tijdelijke werkongeschiktheid (optioneel)
 • Dagvergoeding in geval van hospitalisatie (optioneel)
 • Terugbetaling medische kosten (optioneel)

Nu u wat meer tijd hebt, trekt u er bij mooi weer waarschijnlijk wel eens op uit met de fiets. Een gezellige fietstocht langs rustige wegen, af en toe halt houden bij een terrasje… Het goede leven!

Als fietser bent u erg kwetsbaar en een ongeval is soms sneller gebeurd dan u denkt. Een gebroken ketting, een val of een aanrijding zijn geen uitzonderingen of zelfs een gestolen fiets hoort er jammer genoeg steeds vaker bij. De medische en materiële kosten kunnen hierbij erg hoog oplopen. Dankzij onze fietsverzekering, een schadeverzekering en ongevallenverzekering speciaal voor u en uw fiets, hoeft u zich niet langer zorgen te maken!

Elektrische fietsen? De juiste verzekering!

Sinds maart 2014 moeten elektrische fietsen waarvan de motor boven 25 km/u blijft draaien, verplicht van een nummerplaat en verzekering BA bromfiets  voorzien zijn. U hebt waarschijnlijk ook recent via de pers vernomen dat binnenkort iemand die een dergelijke fiets voor maart 2014 kocht, deze ook zal moeten laten regulariseren. Met de zomer voor de deur kunt u maar beter duidelijk geïnformeerd zijn over welke verzekering het best bij uw situatie aansluit. Aarzel niet contact met ons kantoor op te nemen voor meer informatie.

Een gewone elektrische fiets, of toch niet?

Het onderscheid tussen een gewone en een zogenaamde ‘snelle’ elektrische fiets zit voornamelijk in het aantal km/u dat de fiets maximaal haalt met behulp van de elektrische motor. Fietsen waarvan de motor boven de 25 km/u blijft draaien, moeten voorzien worden van een nummerplaat en een verzekering BA bromfiets.

Hoe weet U welk soort elektrische fiets U koopt? De fietsenverkoper beschikt over alle nodige informatie. Hij is verplicht deze informatie aan de klant mee te geven bij de verkoop van de fiets.

Deze unieke en complete bescherming voor uzelf en uw partner, is een onmisbare aanvulling in uw pakket familiale verzekeringen dankzij haar aantrekkelijke troeven:

 • Een formule op maat, rekening houdend met uw gezinssituatie en de waarde van uw fiets(en)
 • Hoge vergoedingen bij medische kosten en blijvende invaliditeit
 • Financiële bescherming van uw naasten in geval van overlijden
 • Vergoeding van de materiële schade van uw fiets en toebehoren
 • Onmiddellijke en uitgebreide bijstand bij panne, ongeval of diefstal

U kunt kiezen tussen : tijdelijke contracten of jaarlijkse contracten.

– Tijdelijke contracten: zijn aangewezen wanneer u of één van uw gezinsleden occasioneel naar het buitenland reizen. Bvb uw oudste zoon gaat met een paar vrienden een weekje op skivakantie, u vertrekt met uw partner een weekje op safari…

– Jaarlijkse contracten: u kiest voor een gemakkelijke en volledige oplossing voor uw gezinsleden en voor uw voertuigen. Verschillende opties en mogelijkheden zijn hier voor handen, afhankelijk van uw situatie.

Basiswaarborg bijstand personen: de volgende waarborgen zijn van toepassing:

 • Repatriëring en terugbetaling van de medische kosten in buitenland en in België voor de gevolgen van een ongeval in het buitenland
 • Overkomst van een familielid in het buitenland
 • De terugreis en begeleiding van kinderen en kleinkinderen
 • Volledige reisverzekering: hulp bij het vertalen, bijstand in geval van gerechtelijke vervolging in het buitenland, bij diefstal van documenten, ter beschikking stellen van geld…
 • Kosten voor opsporing en redding
 • Psychologische bijstand na een trauma of ongeval
 • Vervroegde terugreis bij het overlijden van een familielid of ernstige schade aan de woning

Aanvullende waarborgen: Bijstand voertuigen : u reist met de wagen doorheen Europa? Met deze voordelige optie heeft u recht op technische bijstand, vervangwagen en eventuele sleping van het voertuig naar een garage in de buurt.

Bagageverzekering: deze optie vergoedt u wanneer uw bagage gestolen wordt of beschadigd raakt, of wanneer die te laat op de plaats van bestemming terechtkomt. Let wel: professionele of dure voorwerpen (laptop,fototoestel ed.) verzekert u best afzonderlijk, gezien deze waarborg beperkt is in verzekerd kapitaal.

Annulatieverzekering: uw afreis gaat niet door omwille van een geval van overmacht, een plots overlijden van een familielid, u wordt plots zieke, krijgt onverwacht onvrijwillig ontslag.. via deze waarborg betaalt de verzekeraar uw financieel nadeel terug.

Tip voor een veilige reis met de wagen: plaats geen handtassen, aantrekkelijke voorwerpen zichtbaar in de wagen, ook wanneer u zelf nog in de wagen zit! Sluit steeds alle ramen, deuren en koffer wanneer u de wagen verlaat, ook voor een snelle boodschap. Dit geldt eveneens wanneer u niet op reis bent!

U heeft een conflict in een schadedossier? U geraakt het niet eens met de tegenpartij of uw eigen verzekeraar? Met een gepaste rechtsbijstandsverzekering kiest u voor het zekere bij het onzekere!

Een conflict waarmee u te maken kan hebben.

 • U veroorzaakt ongewild een ongeluk,
 • Een hond heeft u gebeten,
 • U wordt vervolgd voor een snelheidsovertreding,
 • U hebt een conflict met uw auto- of brandverzekeraar,
 • De meubels die u geleverd worden komen niet in overeenstemming met uw bestelling,
 • U bent ontslagen en uw opzeggingsvergoeding lijkt u ontoereikend…

Vaak komt u de waarborg rechtsbijstand tegen in een verzekeringspolis zoals een autoverzekering, brandverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Deze optionele waarborgen zijn meestal beperkt en onvoldoende.

Kies daarom voor een onafhankelijke rechtsbijstandspolis die meer flexibiliteit, ruimere waarborgen en hogere vergoedingen aanbiedt.

Vraag online je offerte aan

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoon

  Onderwerp

  Uw bericht