U kunt er wellicht over meepraten: het is niet altijd even gemakkelijk om competente medewerkers aan te werven en te behouden. Hun expertise is nochtans van vitaal belang voor de ontwikkeling van uw KMO. Bent u op zoek naar een performante oplossing om uw medewerkers te motiveren en hun loyaliteit te verhogen? Sluit een groepsverzekering af!
Wij bieden u een performante groepsverzekering die uw medewerkers voorziet in een interessant extralegaal pensioen en tegelijk voor uw KMO een aantal onmiddellijke voordelen oplevert. Een onbetwistbare troef om uw personeel te rekruteren en te behouden!
Bovendien levert uw investering in deze groepsverzekering voor uw medewerkers bijna drie keer meer op dan een loonsverhoging. En dit terwijl de financiële inspanning voor u gelijk blijft!
Wilt u ook profiteren van de vele voordelen die een groepsverzekering kan bieden? Maak een afspraak om samen met u te bekijken welke oplossing het beste past bij uw KMO.
Meer en meer ondernemingen onderschrijven een hospitalisatieverzekering voor hun medewerkers.
Vraag ook voor uw onderneming onze beste voorwaarden.
Hier vindt u reeds een overzicht van onze sterke punten. Ook indien u reeds een hospitalisatie plan heeft onderschreven, maken wij er graag gebruik van om uw huidige contracten te vergelijken met de huidige marktvoorwaarden.
De aanvullende hospitalisatieverzekering die wij u voorstellen betaalt de kosten terug ten gevolge van een hospitalisatie naar aanleiding van een ongeval, ziekte of bevalling. Overzicht van de voornaamste waarborgen
- 100% terugbetaling ziekenhuisfactuur na opname tgv ziekte, ongeval of bevalling
- Vrije keuze van arts, ziekenhuis en kamer (ook éénpersoonskamer)
- Geen wachttijd voor ziekte en ongeval
- Pré en post hospitalisatie
- Globale terugbetaling – ook wanneer het ziekenfonds (RIZIV) niet tussenkomt
- Onbeperkte duur en onbeperkt bedrag van uitbetaling
- Levenslang (aansluiten tot en met 69 jaar) en wereldwijd
- Uitbetaling vanaf de eerste ligdag, ook ééndagskliniek
- >Zwangerschap + bevalling is inbegrepen
- Zonder of met vrijstelling = vast bedrag per persoon / verzekeringsjaar (vooraf gekend eigen risico)
Het kan iedereen overkomen: een ongeval of langdurig ziek worden. Dan toch maar liever iemand anders dan uzelf of van uw gezinsleden. Zeker wanneer u de kostwinner bent in huis.
Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt een inkomensgarantie in geval van arbeidsongeschiktheid bij ziekte of na een ongeval. Het is mogelijk om een dergelijke verzekering aan te gaan tot de pensioenleeftijd of, indien u dat wenst, voor een bepaalde, beperkte periode.
U kan zelf een verzekering gewaarborgd inkomen aangaan maar het kan ook dat uw werkgever een contract heeft voor zijn personeel, waar u deel van uitmaakt.
Wat keert de verzekeraar uit?
U ontvangt een bedrag dat uw inkomen aanvult. Als u gedurende een jaar niet meer kan gaan werken bijvoorbeeld, is het het ziekenfonds dat u vanaf de tweede maand van arbeidsongeschiktheid een uitkering geeft. Deze uitkering ligt (vaak heel wat) lager dan uw eigen loon.
Op dat moment komt de verzekering gewaarborgd inkomen tussen door een bedrag uit te keren dat de uitkering van het ziekenfonds aanvult, desgewenst tot het niveau van het inkomen dat u gewend bent. Zo kunt u een levensstandaard behouden die meer overeenkomt met uw huidige inkomen.
Wanneer keert de verzekeraar uit?
Na een ongeval of een enstige ziekte die ervoor zorgt dat u niet meer kan werken gedurende een lange periode, of zelfs voor de rest van uw beroepsloopbaan, keert de verzekeraar een rente uit.
De verzekering gewaarborgd inkomen berekent de rente op basis van fysiologische en/of economische ongeschiktheid.
- Een fysiologische ongeschiktheid baseert zich enkel en alleen op de lichamelijke ongeschiktheid.
- Een economische ongeschiktheid houdt rekening met de impact op de uitoefening van uw werk. Als een pianist een vinger verliest, weegt dat zwaarder door dan wanneer een callcenter-medewerker een vinger verliest. Maar men moet wel rekening houden met de mogelijkheden tot professionele heroriëntering.
Als de ongeschiktheid zich onder een bepaalde grens bevindt, komt de verzekering niet tussen. Deze grens staat vermeld in het verzekeringscontract.
Sommige verzekeraars maken gebruik van een carenstijd. Dat is eigenlijk een vorm van franchise maar dan uitgedrukt in tijd. Het is de periode na een verzekerd ongeval of invaliditeit waarin de verzekeraar geen uitkering betaalt. Wanneer er bijvoorbeeld een carenstijd van 30 dagen voorzien is, komt de verzekeraar pas tussen vanaf de 31ste dag na het ongeval.
Wat beïnvloedt de premie?
Het bedrag dat u wil ontvangen bij fysiologische en/of economische ongeschiktheid, dus het bedrag dat nodig is om een uitkering aan te vullen tot uw normale inkomen, bepaalt mee hoe hoog uw premie zal zijn.
Bovendien hangt de premie ook af van andere factoren zoals de leeftijd van de verzekerde en van zijn beroep.
Zijn er uitsluitingen?
De risico’s die gedekt zijn door de verzekering gewaarborgd inkomen worden doorgaans opgesomd in het verzekeringscontract.
Naargelang het contract, is het mogelijk dat ongeschiktheid als gevolg van de uitoefening van bepaalde gevaarlijke sporten, uitgesloten is. Zo is het mogelijk dat ongeschiktheid na een motorongeval of bergbeklimming niet gedekt is in een standaard contract.
Het is vaak wel mogelijk om dergelijke ongeschiktheid te dekken door een bijpremie te betalen